Вимикається ноутбук – причини

09/15/23

"Сам вимикається ноутбук" - часто майстри чують таку причину звернення до сервісного центру. Підстав тому безліч: починаючи від попереджувального сигналу через некоректну роботу програм, закінчуючи зносом компонентів пристрою. Що робити при перегріванні ноутбука – розберемося далі.

Чому ноут вимикається?

На практиці розрізняють кілька основних потенційних причин, через які вирубується ноут, і це:

  • Перегрівання пристрою. Незважаючи на те, що лептоп оснащений системою охолодження, якщо вона засмічена пилом або несправна, може відбутися перегрів та автоматичне вимкнення. Девайс це робить з метою запобігання пошкодженню обладнання.
  • Поломка акумулятора. Даний вид проблеми найчастіше пов'язаний із зносом батареї або її несправністю.
  • Наявність вірусів. Аварійне вимикання відбувається через наявність вірусів та інше шкідливе програмне забезпечення. У цьому випадку ноутбук вимикається під час навантаження на систему, що пояснюється збоями в роботі.
  • Збій в операційній системі. Різні конфлікти всередині неї і без шкідливих програм можуть бути викликані пошкодженими системними файлами, несумісністю програм або невідповідністю з апаратним обладнанням.
  • Поганий контакт із кабелем живлення. Мимовільне вимкнення ноутбука відбувається ще через пошкодження або погану фіксацію кабелю живлення в роз'ємі, що ускладнює подачу напруги.
  • Несправність компонента або їх групи. Несправності, наприклад, материнської плати, жорсткого диска, оперативної пам'яті, відеокарти та інших деталей, що є причиною аварійного вимкнення.


Вимикається ноутбук – що робити?

Чому ноут вимикається сам собою – ми розібралися. Вірні шляхи вирішення проблеми уявимо нижче.

Що робити, якщо ноутбук вимикається сам?

Вирішення проблеми залежить, відповідно, від її першопричини. Наприклад, якщо ноутбук вимикається від перегріву, слід добре його очистити і з профілактичною метою поміняти термопасту. За наявності шкідливого програмного забезпечення потрібно видаляти віруси на ноутбуці. Якщо причина в акумуляторі, він замінюється.

Корисно до прочитання: "Як почистити ноутбук від пилу".

При виході з ладу акумуляторної батареї, кабелю чи будь-якого компонента ланки живлення доведеться розбирати гаджет, дивитися та усувати причину шляхом ремонту або заміни того чи іншого компонента. Але спочатку потрібно провести професійну діагностику ноутбука, після чого стане зрозуміло, над чим доведеться працювати.

У лептопах різних марок комплектуючі мають відмінні нюанси. Ці особливості знають лише фахівці. Тому не рекомендуємо займатися ремонтом, щоб не пошкодити пристрій остаточно. Довіряйте цей процес професіоналам, які визначать причину несправності та проведуть сумлінний ремонт ноутбуків брендів ASUS, ACER, HP, Lenovo, DELL, SAMSUNG та багатьох інших.

Чому ноутбук вимикається?

Чому ноут вимикається сам собою – ми розібралися. Вірні шляхи вирішення проблеми уявимо нижче.

  1. 5
0
0
122