Як почистити ноутбук від пилу

08/17/23

Пил не тільки псує зовнішній вигляд ноутбука, а й періодично накопичується всередині нього. Її присутність може призвести до перегріву компонентів, зниження продуктивності і навіть виходу з ладу всього лептопа. Назріває питання: чи достатньо для «прибирання» серветок для чищення комп'ютера? Далі розберемося як почистити ноутбук від пилу повноцінно.

Чим чистити комп'ютер від пилу?

Отже, перш ніж розпочати процес, позначимо, необхідний інструментарій. Для якісного клінінгу знадобиться:

  • Декілька викруток різного калібру;
  • Пінцет для захоплення гвинтиків;
  • Металева лопатка для підчіву кришки;
  • Пензель для чищення комп'ютера;
  • Міні-пилосос для комп'ютера або будь-який інший пристрій для видалення пилу.


Чим чистити комп'ютер від пилу?

І, звичайно ж, наприкінці знадобляться вологі серветки для чищення комп'ютера, а саме його зовнішньої частини.

Процесс подготовки

Обов'язково відключіть пристрій від мережі та сам акумулятор!

Чищення ноутбуків – процес поетапний. Від правильності препарування пристрою залежить подальший стан сполучних елементів та можливість подальшого правильного його збирання. Візьміть до уваги такі правила:

  • Розбирайте та очищайте лептоп на твердій поверхні;
  • Пінцет для захоплення гвинтиків;
  • При відкручуванні гвинтиків, відсортуйте їх за типом різьблення, довжини та товщини, щоб не виникло плутанини;
  • Якщо немає впевненості у діях, не соромтеся робити фото кожного етапу роботи.


Процес підготовки чищення ноутбука

Процедура очищення

Обов'язково відключіть пристрій від мережі та сам акумулятор!

Після того, як ми зняли кришку та знеструмили пристрій, слід зняти клавіатуру. Дуже обережно потрібно бути зі шлейфами та гвинтами, які утримують конструкцію. Дуже часто користувачі ушкоджують металевою лопаткою ці компоненти у спробах її підчепити. В цьому випадку доводиться робити ремонт клавіатури та дочищати ноутбук у стінах сервісу. Якщо ви не впевнені у своїх силах, можна скористатися простим засобом чищення клавіатури без процесу її вилучення.

І все ж, коли йдеться про серйозне чищення, потрібне вилучення материнки з подальшим очищенням радіатора і кулера. Ми не рекомендуємо мити ці компоненти під проточною водою, оскільки вода може залишитися в лопатях, внаслідок чого не виключено коротке замикання. Краще скористайтеся стиснутим повітрям для чищення комп'ютера.

Чим чистити комп'ютер від пилу?

Для інших елементів на поверхні ефективно використовувати міні-пилосос або спеціальну гумову грушу для чищення комп'ютера. До речі, зубна щітка для чищення комп'ютера також може стати в нагоді, особливо в тих місцях, де грушею важко видути скупчення. По завершенню можна збирати ноутбук у тій же послідовності, і у фіналі протерти його спеціальними серветками мікрофіброві для чищення комп'ютера.

Чи ризик пошкодити пристрій?

Якщо ви вирішили зробити комплексне очищення лептопа самостійно без урахування конструктивних особливостей, шанс пошкодити його завжди. Добрі наміри можуть обернутися серйозним ремонтом. Тому не ризикуйте – надайте цей процес професіоналам.

У Notebook Service майстри при очищенні використовують професійний антивандальний пилозбірник для комп'ютера, антистатичні кисті, проф. розчинники та інші пристрої. Не ризикуйте – приносьте ноутбук нам!

  1. 5
0
0
230