Як послабити петлі ноутбука?

07/14/23

Фіксоване кріплення кришки до корпусу та підтримку її у відкритому положенні забезпечують петлі. З часом вони можуть не тільки деформуватися, а й призвести до поломки пристрою в цілому. Розглянемо, що може вивести кріплення петель ноутбука з ладу і які варіанти боротьби з цією проблемою можливі.

З тугою петлею ноутбука звертаються до нас найчастіше з таких причин:

  • Знос;
  • Сідання бруду та пилу в механізмі петель ;
  • Неправильна експлуатація.
Чому виникає така проблема?

Іноді користувачі нехтують цією проблемою, займаючись самостійним пошуком простого способу того, як полагодити петлі на ноутбуці. А приносять до нас пристрій, який ми практично витягуємо з того світу. Пояснимо, чим загрожує зневага даної поломкою.

Які наслідки тугої петлі?

Якщо вчасно не змастити або не поміняти петлі ноутбука, варіанти його подальшої долі можуть бути такими:

  • Ушкодження корпусу, наприклад, розтріскування;
  • Замикання шлейфу (на екрані з'являться смуги);
  • Відбудуться збої в роботі матриці та материнської плати.
Які наслідки тугої петлі?

На просторах інтернету описують багато способів відновлення петель ноутбука. У процесі роботи пропонують використовувати пінцети, ножі, викрутки, харчову соду та багато інших підручних засобів. Ми вкрай не рекомендуємо розбирати, а тим більше проводити регулювання петель ноутбука своїми руками. За незнанням ви не тільки не отримаєте очікуваного результату, але й завдасте масштабного пошкодження пристрою. Нижче викладемо деякі принципи нашої роботи, зважаючи на те, що в домашніх умовах такі маніпуляції неприпустимі.

Коли ремонт можливий?

Якщо все ж таки є можливість відремонтувати петлі ноутбука, це можна зробити за допомогою нанесення епоксидної смоли на тріщину. Для цього пристрій розбирається до петель та кріплень, а кришка знімається. Дуже важливо обробити матеріалом значну ділянку навколо тріщини і підібрати товщину шару в залежності від конструкції ноутбука. Багато хто, не знаючи, чим змастити петлі ноутбука, використовують машинне масло. Такий продукт категорично не можна використовувати щодо ноутбуків. Матеріал для мастила повинен бути на силіконовій основі, це забезпечить тривалий ефект і запобігає пошкодженню «начинки». реставрації.

Коли потрібно замінити петлі ноутбука?

Якщо у пристрої утворилася масштабна тріщина верхньої кришки, пошкоджено більшість ділянок корпусу в місцях кріплень або відламані кріплення по обидва боки, на жаль, потрібна повна заміна петель і ремонт кришки ноутбука.

Notebook Service знає, як послабити петлі ноутбука, вчасно зробити ремонт і не допустити остаточної поломки пристрою. Чекаємо на вас у наших сервісних центрах!

  1. 5
0
0
470