Діагностика відеокарти

07/14/23

Если визуальные показатели на вашем устройстве оставляют желать лучшего, одной из причин может быть сбой в работе видеокарты. На первый взгляд пользователю может показаться, что ситуация безнадежна. Постараемся вас успокоить – расскажем, как провести диагностику видеокарты.

Як зрозуміти, що причина у ній?

Отже, почнемо своє розслідування з базової діагностики відеокарти ноутбука. Ознаки її несправності ґрунтуються на таких показниках:

  • Затримка зображення. Такі «лаги» характеризуються зависанням та попереджувальними знаками;
  • Поява перешкод на екрані. У процесі роботи з'являються смуги нетипові, нехарактерні кольори в одній або різних частинах екрану. У цьому випадку можна просто перезавантажити відеокарту за допомогою комбінації клавіш Win + Ctrl + Shift + B, так і ноутбук в цілому. Якщо після такої маніпуляції мало що змінилося, швидше за все відеокарта працює з останніх сил.
  • Виразний шум вентилятора. Це вказує на перегрів відеокарти. Тут актуально як поміняти термопасту на відеокарті, так і провести очищення вентиляторів або радіаторів. Поява синього екрану смерті. У цьому випадку система часто злітає під час виконання складних завдань, наприклад, при мережевих іграх або перегляду тривалих відеороликів.
Як зрозуміти, що причина у ній?

    Такі перші кроки візуальної діагностики відеокарти. Тепер перейдемо до конкретних дій – представимо вашій увазі порядок діагностики ноутбука на несправність відеокарти.

Як протестувати відеокарту на несправність самостійно?

Перевірка відеокарти полягає в проведенні таких маніпуляцій з пристроєм:

  • Переконайтеся, що картка вставлена в слот до кінця. Щоб це зробити, спочатку слід відключити сам пристрій, у тому числі від мережі. Потім потрібно відкрити корпус системного блоку та знайти слот, у який вставлена відеокарта. Якщо проблему не вирішено, перейдемо до більш детальної діагностики.
  • Тестування за допомогою програм. Використовуються для діагностики несправності відеокарти програми GPU-Z, Heaven Benchmark tool та їх аналоги. За допомогою таких програм можна промоніторити температуру відеокарти, а також виявити різні несправності.
  • Переконайтеся, що драйвера є актуальними. Встановіть останні версії драйверів для відеокарти. Якщо вони встановлені неправильно або просто застаріли, це може призвести до проблем з відображенням.
  • Запустіть антивірусне забезпечення. У деяких випадках шкідливі програми, вірусні атаки та інші зловмисні компоненти можуть бути винуватцями «лагів». Програма здійснить сканування системи та усуне причину несправності.

На наш досвід, сучасні реалії, пов'язані зі стрибками електроенергії, також можуть позначитися на роботі відеокарти, що може геть-чисто її спалити. У цьому випадку нічого не залишається, як поміняти відеокарту на комп'ютері.

Якщо вищезазначені заходи не вирішують проблему, потрібна більш кропітка діагностика, яка можлива лише за допомогою спеціального обладнання та знань фахівців. Notebook Service проведе діагностику та заміну відеокарти за потреби в терміновому порядку. Телефонуйте! Ми підкажемо, скільки коштує діагностика відеокарти для вашого пристрою.

Заміна відеокарти у ноутбуці

Заміна відеокарти у ноутбуці

Коли не видно зображення, відео, не відкриваються або відтворюються некоректно відеофільми, або чорний екран в іграх, настав час відремонтувати відеочіп. Модернізація відеокарти ноутбука передбачає лише її повну заміну на нову деталь. Подібну операцію не вдасться виконати самостійно, адже потрібно знати масу тонкощів і мати спеціалізоване обладнання.

Сьогодні всі чіпи сучасних ноутбуків вже не реагують на прогрів, реболлінг втратив увесь сенс і використовується вкрай рідко. Єдиною причиною користування такою послугою все ще залишається вигідна ціна для споживача.

З огляду на специфіку та технічне оснащення, пайка відеочіпа ноутбука виступає універсальним методом ремонту відеокарти. Адже ремонт цієї деталі здійснюється шляхом купівлі нового чіпа та його встановлення (паяння) у ноутбук на спеціальній паяльній станції. Процес не займає більше одного робочого дня за наявності всіх комплектуючих для заміни.

  1. 5
0
0
316